Viinit
Viinin ystävän ravintola
Jokainen annos tarvitsee sopivan kumppanin. Monipuolinen ja kattava viinilistamme on rakennettu tukemaan annoksien makumaailmaa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa viinien valinnassa.
Villa Doral Prosecco Extra Dry
Glera
Italia
Sokeria: 16g/l
Kirkas oljenkeltainen väri ja hienostunut kuplaisuus. Hedelmäinen kuohuviini, hieman trooppisen aromaattinen, aprikoosia, sitrusta ja akaasiaa. Erinomainen aperatiivina ja aterioiden välillä. Sopii erinomaisesti vihannes- ja kalaruokien sekä kevyiden ruokien kanssa.
Moët & Chandon Brut Imerial
Pinot Noir 50%, Chardonnay 10%, Pinot Meunier 40%
Moët & Chandon, AC Champagne, Ranska
Sokeria: 10 g/l
Kypsän hedelmäinen, avoin tuoksu. Siinä on kypsää omenaa, mantelista paahteisuutta sekä hentoa omenan kotaa. Keskitäyteläinen maku on lähes kuiva ja varsin leveä. Siinä on tuoksun ohella kypsän sitruksisia piirteitä, pähkinää sekä positiivisella tavalla hiivaisia piirteitä. Hedelmäisyys saa vastapainoa pehmeistä kuplista ja tasaisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää kypsän sitruksisen, hennon paahteisen jälkivaikutelman joka supistaa hieman suuta mutta nostaa silti veden kielelle.
Champagne Gruet Selection Brut
Chardonnay 20%, Pinot Noir 70% ja Pinot Meunier 10%
Gruet, Ranska
Kauniin vaalean kullankeltainen väri ja runsas, hieno mousse. Tuoksu hennon kukkainen ja yrttisen mausteinen, kypsää hedelmiä, omenaa, persikkaa, valkeita kukkia ja hiven sitrusta taustalla. Täyteläinen maku, jossa aistittavissa runsasta hedelmää ja yrttejä. Erittäin tasapainoinen ja täyteläinen kokonaisuus Tämä samppanja kypsyy kellareissa vähintään kahden vuoden ajan
Champagne Deutz Brut Classic
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Champagne Deutz, Champagne / Ranska
Sokeria: 10g/l
Kaunis kullankeltainen väri. Tuoksu kukkainen, paahtoleipämäinen, marsipaania, omenaa ja päärynää, valkeita kukkia ja sitrusta. Täyteläisen elegantti maku, jossa Chardonnayn raikkaus ja Pinot Noirin rikkaus, maku jopa kermamaisen täyteläinen, silti raikas. Pehmeä ja täyteläisen hedelmäinen pitkä jälkimaku. Tämä samppanja on talon tunnusmerkki, joka sekoitetaan huolella vuodesta toiseen. Sekoitukseen käytetään 20–40 % kypsiä samppanjoita, jotta taataan korkea laatu ja tyylin säilyminen nimikkosamppanjassa. Sekoitukseen käytetään keskimäärin 55 eri viiniä. Tämän jälkeen samppanja kypsyy kellareissa 4 vuoden ajan. Wine Spectator – 92 p
AR Riesling Trocken 2022
Riesling
Rheinhessen, Saksa
Sokeria: 7,5g/l
Vaaleankeltainen väri vihertävin sävyin. Raikas tuoksu, jossa vihreitä elementtejä, sitrusta ja hieman trooppisia hedelmiä. Maku kuivahko, hapot tasapainoiset, hieman mineraalisuutta, miellyttävä hedelmäisyys taustalla. Tasapainoinen jälkimaku.
Hahn Scheurebe Halbtrocken
Scheurebe
Pfalz, Saksa
Sokeria: 11,5g/l
Nuori, vihertävän läpikuultava väri. Tuoksu täynnä hedelmiä, joita et voi vastustaa, päärynöitä ja makeita omenoita, passionhedelmää, ananasta ja limeä, taustalla kukkaisuutta ja hunajaa. Tuore hapokkuus raikastaa viiniä ja tuo esille myös sitrushedelmiä. Erittäin tuore, kevyt ja hedelmäinen maku, jonka aromipaletti noudattelee tuoksua kevennettynä. Persoonallinen ruokaviini monipuoliseen käyttöön.
Apple Tree Flat Semillon Sauvignon Blanc
Semillon, Sauvignon Blanc
New South Wales, Australia
Sokeria: 1,7g/l
Viini on väriltään vaalean valkokultainen. Tuoksussa guavan ja jasmiinin aromeja. Maussa limettiä, greippiä ja aprikoosia. Erittäin houkuttelevan pehmeä sekä viipyilevä loppumaku. Kun rypäleet oli poimittu ja murskattu yön viileydessä, mehu kirkastettiin ja käyminen tapahtui keskimäärin 18 päivän aikana 12–20 °C:ssa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Malolaktinen käyminen estettiin hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viini kypsyi hiivasakan päällä 6 kuukautta ennen suodatusta ja pullotusta.
Terras d’ave Vinho Verde DOC
Alvarinho, Loureiro
Portugali
Vinho Verde on Portugalin pohjoisin ja suurin viinialue. Alue on Portugalin vehreintä ja siellä sataa 150–200 cm vuodessa. Maaperä on niukkaa hiekkaista graniittia ja pintamaa on ohutta. Alueen tunnetuin viini kantaa samaa nimeä kuin aluekin, Vinho Verde.
Rypäleet poimitaan käsin hieman raakoina ja ne maseroidaan hellästi. Tämän jälkeen viini käytetään valitulla hiivakannalla ja pullotetaan tuoreena. Väri vaalean kullankeltainen ja kirkas. Tuoksu hedelmäinen,
Hahn Riesling Feinherb
Riesling
Pfalz, Saksa
Sokeria: 12g/l
Tyylipuhdas ja herkullinen luomu-Riesling Itävallan Niederösterreichin ala-alueelta. Viini on alueelleen ja rypäleelleen tyypillisesti hurmaavan hapokas, herkullisen sitruksinen ja hedelmäinen ja jälkimaun hento suolainen mineraalisuus nostaa veden kielelle.
Hahn Riesling Trocken
Riesling
Pfalz, Saksa
Sokeria: 5,9g/l
Klassinen Moselin jokilaakson Riesling, jossa on raikas hapokkuus, huikea mineraalisuus, ja hiukan jäännössokeria tuomassa esiin herkullista hedelmäisyyttä. Erinomaisen tasapainoinen viini, joka sopii erityisesti tulisille ja mausteisille ruoille, joiden kanssa moni muu viini jäisi kakkoseksi. St. Urbans-Hof on keski-Moselissa asuvan Nik Weisin perhetalo, missä viinejä tehdään kolmannessa sukupolvessa viinien alkuperä ja käsityö edellä. Viini sopii myös vegaaneille.
Cotês du Rhône Blanc Les Seguines 2021 Seminaire
Clairette, Marsanne, Roussanne, Viognier
Rhône, Ranska
Sokeria: <1g/l
Vaalean vihertävänkeltainen väri. Puhdas ja raikas tuoksu, valkeita kukkia, hedelmiä, persikkaa, sitrusta, vihreää omenaa. Maultaan yrttinen, aromaattinen ja kuivan sitruksinen. Jälkimaultaan kuiva, raikas ja pyöreä, jossa tuoksun hedelmäisyys toistuu. Miellyttävä ruokaviini grillatun kalan ja äyriästen kera.
Sepp Moser Gruner Veltliner von den Terrassen
Grüner Vertliner
Kremstal, Itävalta
Sokeria: 1g/l
Tuoksu raikas ja intensiivinen, carambolaa, yrttejä ja hieman mineraalisuutta.
Maku kuiva, tuore ja hapokas. Intensiivinen, runsas maku, mm. carambolaa, ananasta ja yrttejä, pitkä jälkimaku. Luomu- ja biodynaaminen sertifiointi.
Passato Langhe Chardonnay Organic 2022 Bosio
Chardonnay
Langhe, Italia
Sokeria: 3,2g/l
Tämä herkullinen Chardonnay tulee kalkkikiven ja saven sekaiselta maaperältä Neiven alueelta. Viini käytetään 10 päivää ja kypsytys kestää 8 kuukautta suurissa tammisammioissa. Väriltään oljenkeltainen, tuoksu mausteinen, kukkaisuutta ja hedelmää. Maku tasapainoisen hedelminen ja mausteinen, taustalla vaniljaisuutta. Upea viini aperitiiviksi sekä mausteisille kala- ja äyriäisruuille.
Zorzettig Pinot Grigio
Pinot Grigio
Friuli, Italia
Sokeria: <1g/l
Zorzettigin perheen tarhat on istutettu yhdelle Spessa di Cividale -alueen korkeimmista kukkuloista ja siellä köynnökset ovat myös suojattuna Alppien kylmiltä virtauksilta sekä nauttivat Adrianmeren hyödyllisestä ilmanvaihdosta.
Hieno, raikas, yrttinen ja elegantin mausteinen viini moneen käyttöön.
Vogt Les Perles Rares
Auxerrois, Pinot Gris, Riesling ja Gewurztraminer
Alsace, Ranska
Sokeria: 16g/l
Domaine Laurent Vogt on vuonna 1970 perustettu pieni perhetila Wolxheimissa, Alsacen pohjoisosassa. Tilan viinit on tuotettu luomutuotannon periaatteita noudattaen jo vuosituhannen vaihteesta alkaen ja vuosikerrasta 2020 alkaen viinit myös biodynaamisesti sertifioituja.
Tämä viini on neljän perinteisen lajikkeen sekoite. Tuoksu erittäin runsas; eksoottista hedelmää, kukkaisuutta ja kypsää marjaa. Puolikuiva maku, joten soveltuu moneen käyttöön; aperitiiviksi, maustetuille ruoille ym.
Chablis AOC Domaine des Hâtes 2022
Chardonnay
Chablis, Ranska
Sokeria: <1g/l
Tämä upea Chablis on puhdas ja täsmällinen kimppu hienoa graniittisuutta, mineraalisuutta sekä kirpeitä tuoksuja ja sitrushedelmiä. Maku on tasapainoinen ja hennosti kosketuksessa sitruunan kanssa. Hapokkuus on hyvin integroitunut ja viini tuntuu sopusointuiselta. Tämä klassisesti 25-30 vuoden ikäisistä viiniköynnöksistä muotoiltu Chablis on suuri ja rikas, hienon mineraalinen, ja rapean jännittävä esimerkki uuden, kirkkaana nousevan tähden tuotannosta.
Zinfandel limited edition
Zinfandel
Eagle Creek, California, Yhdysvallat
Sokeria:Sugar: <1g/l
Rubiininpunainen väri, tumma violetti reuna. Tuoksu mehukas ja marjaisa, karhunvatukkaa, mustikkaa ja kuivattuja hedelmiä. Maku keskitäyteläinen, pehmeät tanniinit, punaista marjaa, mausteita. Viinin rypäleet on poimittu eri tarhoilta Kaliforniassa ja viini on käytetty ja kypsytetty terästankeissa. Viiniä suositellaan paahdetulle ja grillatulle lihalle sekä pastaruuille ja juustoille.
Heartland Spice Trader
Shiraz & Cabernet Sauvignon
Jumilla, Espanja
Sokeria:Sugar: <1g/l
Viini on hyvin tumma, lasissa mehukkaan ja herkullisen punainen. Tuoksussa tulee esille ensisijaisesti intensiivinen marjaisuus, mustikoita, karhunvatukkaa ja herukkaa. Nämä voimakkaat marjaiset maut jatkuvat suutuntumassa selkeän mausteisuuden täydentämänä. Täyteläinen ja kypsä jälkimaku, joka jatkuu pitkään. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä 12 kk.
Chateau Segransan 2019
Merlot 90 %, Cabernet Sauvignon 10 %.
Katalonia, Espanja
Kaunis rubiininpunainen ja violettiin vivahtava väri. Tuoksu miellyttävän täyteläinen, sikarilaatikkoa, savua, mineraalisuutta ja tumman herukan häivähdyksiä. Maku samettisen tasapainoinen ja hyvin rakentunut. Kypsytetty avonaisissa betonialtaissa 10 kuukautta.
Raig de Raim Tinto
Garnacha 75 %, Syrah 10 %, Carinena 15 %
Katalonia, Espanja
Sokeria:Sugar: <1g/l
Pinolin suvun tila sijaitsee Katalonian eteläisimmällä viinialueella Terra Altassa, Batean kaupungissa.
Tumma väri, tuoksu melko voimakas, suklaata, vaniljaa, savuisuutta, ripaus pippurisuutta. Sopivat hapot ja tanniinit, pitkähkö maku. Viiniä on kypsytetty tammessa 4 kuukautta.
Callia Esperado
Malbec 30%, Syrah 70%
San Juan, Argentiina
Sokeria:Sugar: <1g/l
Tumma, syvänpunainen väri, violetti reuna. Tuoksu voimakas ja aavistuksen kehittynyt, rommikirsikoita, suklaata, kypsiä hedelmiä, luumua ja tammea. Maku voimakas ja täyteläinen, makean hedelmäinen, hyvät hapot ja mehevän makeat tanniinit, runsas ote suussa, pitkä ja täyteläinen jälkimaku. Rypäleet on kylmä maseroitu ja sen jälkeen viini on käytetty terästankissa. Täyteläinen ja upean hilloinen viini grillatun mehevän pihvin kera nautittavaksi.
Acuma Tinto
Monastrell 60 %, Syrah 35 % ja Petit Verdot 5 %
Jumilla, Espanja
Sokeria:Sugar: <1g/l
Manuaalisen sadonkorjuun jälkeen käyminen 18-24 °C-asteessa. Kevyt maserointi, joka suosii hidasta komponenttien uuttamista ja siten parantaa viinin integroitumista. Malolaktinen käyminen kosketuksissa puun kanssa. Ikääntyminen 4 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Puhdas ja kirkas kirsikan väri. Tuoksu intensiteetiltään hyvä, tyylikäs, hieno ja harmoninen. Punaiset ja tummat hedelmät yhdistyvät kermaisiin ja makeisen paahdettuihin aromeihin, mineraalisia vivahteita taustalla. Maku keskitäyteläinen, hyvä rakenne sekä hapokkuus, miellyttävän maukas, tasapainoinen ja ilmeikäs viini. Ihanteellinen viini lihan ja grillivihannesten kera. Sopii myös pastalle ja riisiruuille sekä loistavasti alkupalojen kanssa.
Parcela De Luz Douro
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Amarela ja Sousao
Alentejo, Portugali
Sokeria:Sugar: <1g/l
Syvänpunainen, lähes läpinäkymätön. Tuoksu moniulotteinen, erittäin täyteläinen, paljon kypsää marjaa, orvokkia ja paikallisia yrttejä. Maku lähes täyteläinen, intensiiviset, hyvinrakentuneet ja kypsät tanniinit. Hyvinrakentunut, tyylikäs ja pitkä jälkimaku. Viini on käytetty graniitti -astioissa ja kypsytetty 9 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniin on käytetty rypäleitä Douron rajatulta alueelta, tarkemmin sanottuna Cima Corgon osa-alueelta. Bela Luz on kasvi, joka esiintyy tällä vanhalla viinitarha-alueella, ja se on ollut tärkein inspiraatio tämän viinin luomisessa.
Pomares Tinto
Touriga Nacional , Touriga Franca ja Tinta Roriz
Cima Corgo, Portugali
Kirsikanpunainen ja intensiivisen uutepitoinen. Tuoksu erittäin täyteläinen, paljon kypsää marjaa, vaniljaa ja paahteisuutta. Maku pehmeän täyteläinen, samettiset ja kypsät tanniinit lupaavat viinistä paljon tulevaisuudessakin. Rakenteeltaan tyylikäs ja pitkä jälkimaku. Lämpökäymisen jälkeen viiniä on kypsytetty 6 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ennen lopullista sekoitusta. Monikäyttöinen viini runsaiden liharuokien kanssa.
Mas Becha Classique
Syrah 60 %, Grenache 20 %, Mourvedre 20 %
Roussillon, Ranska
Sokeria:Sugar: <1g/l
Domaine Mas Bechan 25 hehtaarin tila sijaitsee Cotes du Roussillonin viinialueella eteläranskassa, lähellä Espanjan rajaa. Tämä Ranskan aurinkoisin viinialue kattaa yhteensä 5600 ha viinitarhoja 118 kylän alueella.
Maku on hyvin runsas ja pehmeä, tanniinit ovat pehmeän silkkiset. Pehmeytensä vuoksi viiniä voi nauttia kevyempienkin lihojen ja sienien kera, mutta parhaiten se sopii pihvien, ribsien ja lampaan kanssa. Viini on luomusertifoitu.
Capitel San Rocco Ripasso
Corvina 30%, Corvinone 30%, Rondinella 30%, Molinara, Rossignola, Oseletta, Negrara, Dindarella ja Sangiovese 10%,
Tedeschi, Veneto/Valpolicella Doc, Italia
Viini on valmistettu ns. ripasso-menetelmällä. Valikoituja Valpolicella-viinejä sekoitetaan yhteen ja seoksen annetaan osin fermentoitua uudestaan Amaronen teossa käytetyn kuorimassan kanssa. Viini kypsyy 2 vuoden ajan Slavonian tammitynnyreissä ennen pullottamista. Tuoksu täyteläinen, hieman kehittynyt ja mausteinen, kirsikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa. Maku suuntäyteinen, täyteläinen, kypsähkö jossa hapot ja tammen aromit ovat pehmenneet. Pitkä, tasainen jälkimaku.
Passato Barbera d’asti
Barbera
Verduno, Italia
Bosio Passato on silkkinen symbioosi kahden eri tyylin välillä. Viiniin on käytetty 50% myöhäsatoisia, sokerilla kyllästyneitä Barbera -rypäleitä ja 50% 20 päivän ajan kuivatushuoneessa kuivatettuja rypäleitä. Näin on syntynyt mastodonttinen viini syvillä, monimuotoisilla aromeilla varustettuna.Tummien marjojen ja kuivattujen hedelmien syvät, tiheät aromit tiivistyvät lasissa. Tuskin tunnet 16-prosenttista alkoholia nenässäsi. Suussa maku räjähtää, ilotulitus tiivistyneitä makuvaikutelmia ja kovaa voimaa. Luca Bosio Passato on viini niille, jotka rakastavat suurta täyteläisyyttä ja raakaa voimaa ja se on parhaimmillaan talvisiin hauduttaviin ruokiin yhdistettynä.
Pinot Cuvée Gastronomie 2021
Pinot Noir
Jean Perrier & Flls, Savoie, Ranska
Rypäleet poimitaan yksitellen käsin ja viedään tilalle pienissä astioissa lajittelua varten. Käyminen kestää noin kolme viikkoa ja malolaktinen käyminen on sallittu. Läpikuultava, heleän rubiinin värinen. Tuoksu raikas, tuore ja hedelmäinen, mansikkaa, kirsikkaa ja metsämarjaa. Maku miellyttävän tasapainoinen ja mausteisen tanniininen, mukana mustaherukkaa ja kypsää punaista metsämarjaa. Jälkimaku pitkä ja tasapainoinen. Parhaimmillaan esimerkiksi linnuille ja tyylikkäille, hieman punertaville lihoille.
Cannonau di Sardegna
Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah/Shiraz
Silvio Carta, Sardinia Italia
Silvio Carta on kansainvälisesti tunnettu väkevien ja liköörien tuottaja Sardinian saarella, mutta tuottaa myös laadukkaita viinejä.
Cannonau di Sardegna DOC on pehmeä ja täyteläinen punaviini, joka on väriltään voimakkaan intensiivisen
punainen. Tuoksussa on punaisia marjoja ja mausteisuutta. Maultaan viini on runsas, elegantti ja tasapainoinen..
Viini sopii grillattujen ja paistettujen liharuokien kaveriksi.
Bedoba
Saperavi
Georgia
Sokeria:Sugar: 6g/l
Tämä erittäin luonteikas ja mehukkaan marjaisa viini on hyvin tumma, mahongin ja mustan kirsikan väriyhdistelmä. Tuoksussa runsaasti kypsää marjaisuutta, Marasca -kirsikkaa, yrttisiä mausteita ja nahkaisuutta. Täyteläistä lähestyvä makupaletti pitää sisällään kirsikkaa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja paahteisuutta. Jälkimaku on hienostuneen samettinen ja täyteläinen. Nautinnollinen ruokajuoma talvisille pataruuille, grillatulle lihalle, riistalle ja voimakkaille juustoille.
Mas Becha Barrique
Syrah 70 %, Grenache 15 %, Mourvedre 15 %
Roussillon, Ranska
Sokeria:Sugar: <1g/l
Tämän viinin rypäleitä maseroidaan normaalia pitempään, jotta viiniin saadaan vahvempi rakenne. Väri on hyvin tumma violetti ja hieman sinisiä sävyjä. Tuoksu on hyvin runsas, tummia marjoja, vaniljaa. Viinin tuoreudesta huolimatta tuoksu on kuin jo iäkkäämmässä viinissä, kehittyneitä ja monimuotoisia aromeja. Maku on hyvin runsas ja täyteläinen, tanniinit ovat pehmeät ja miellyttävät. Ruokasuosituksena vaikkapa T-luupihvi ja lammasruoat. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 8-10 kuukautta vuosikerrasta riippuen.
Joven Roble
Tinto Fino (Tempranillo)
Pago de los Capellanes, Ribera del Duero, Espanja
Pago de los Capllanes on perustettu vuonna 1996 ja se luetaan yhdeksi Ribera del Dueron alueen ehdottomista huipputiloista.
Viiniin käytettävät Tinto Fino (Tempranillo) -rypäleet käytetään kuorineen terästankeissa ensin kuuden
vuorokauden ajan erittäin matalassa lämpötilassa, jonka jälkeen seuraa normaali käymisvaihe. Tämän
jälkeen viini käy vielä malolaktisen käymisen, joka jälkeen viini siirretään ilman suodatusta tai kirkastusta
300 litran ranskalaisiin tammitynnyreihin, joissa se kypsyy vielä 5 kuukautta. Erinomainen viini tummien liharuokien ja juustojen kera sekä myös sellaisenaan nautiskeluun.
Pyros Vineyard Block 4 Malbec
Malbec
Verduno, Italia
Viini on valmistettu rypäleistä, jotka ovat kasvatettu yksinomaan Pyrosin Firestone-tilan lohkossa 4. Käyminen 12 päivän ajan, mitä seuraa käymisen jälkeinen maserointi 10 päivän ajan. Kypsytys ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukautta sekä lisäksi 12 kuukautta pullossa. Intensiivinen violetti väri. Tuoksussa luonnonkukkia, tummia hedelmiä, mustikoita ja kauniisti integroituneita tammen aromeja. Maultaan viini on syvä ja rikas, ja siinä on mustien marjojen, kirsikoiden, mausteiden ja mineraalien makuja. Tämä on voimakas mutta tasapainoinen viini, jolla on kiinteät tanniinit ja maukas sekä voimakkaan pitkä jälkimaku. Perinteinen pihviviini.
James Suckling – 92 p
Passato Bosio Barolo
Nebbiolo
Verduno, Italia
Verdunon alueelta, vanhoista köynnöksistä tulevat nebbiolo-rypäleet ensin kylmämaseroidaan kuorikontaktissa 15 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viiniä on käytetty terästankeissa alhaisessa lämpötilassa ja vielä kypsytetty 36 kuukauden ajan tammitynnyrissä ennen pullotusta. Syvä, karmiininpunainen väri. Monimuotoinen ja voimakas, suuri ja täyteläinen sekä raikas ja kirpeä. Aromikas viini, jossa ruusua, paahteisuutta, mustikoita ja tervaa. Kypsää hedelmää ja pureskeltavat tanniinit. Loistava viini yhdistettäväksi riistalle, pataruoille ja juustoille.
Amarone Della Valpolicella
Corvina, Corvinone, Rondinella
Tedeschi, Veneto, Italia
Väri tiiviin runsaanpunainen, tuoksu hieman kehittynyt, tiiviin aromaattinen ja intensiivinen. Vaniljaa, makeita hedelmiä. Maku täyteläisen voimakas, jopa huumaava. Runsaasta alkoholipitoisuudestaan huolimatta viini on silti pehmeä. Tuoksun aromit toistuvat jälkimaussa. Rypäleitä on rusinoitu 4 kuukautta ja valmista viiniä on kypsytetty slavonilaisissa tammitynnyreissä 2 vuoden ajan.
Ruokasuositus: Juustot, riista ja tumma liha.
Roda Reserva Tinto
Tempranillo 89%, Garnacha 8%, Graciano 3%
Roda Bodegas, Rioja, Espanja
Väri tumma, sinertävän punainen. Tuoksu voimakas, moniulotteinen ja rehevä. Maku roteva ja runsas, tammisuus miellyttävää ja pilkkoo sopivasti viinin tanniineja. Miellyttävä ja runsas kokonaisuus. Viiniä on kypsytetty ranskalaisessa tammessa 16 kuukautta (tynnyreistä puolet oli uusia ja puolet kerran käytettyjä) ja sen jälkeen pullossa 22kk ennen myyntiinlaskemista. Viini on kirkastettu munanvalkuaisilla.
Château Cambon La Pelouse 2014
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Bordeaux, Ranska
Täyteläinen, keskitanniininen, tamminen, tumman kirsikkainen, mausteinen.
Ruokasuositus: Vivahteikas ja kehittynyt viini punaisen lihan, riistan ja juustojen kanssa nautittavaksi.
Amarone Capitel Monte Olmi DOCG Riserva 2013
Corvina 30%, Corvinone 30%, Rondinella 30%, Oseleta, Negrara, Croatina 10%
Tedeschi, Italia
Väri tiiviin tummanpunainen, tuoksussa nahkaa, tervaa, kypsyvää veriappelsiinia, tupakkaa ja salmiakkia. Maku kuiva, mutta makean oloinen, melko hapokas ja bitterinen, erittäin täyteläinen, erittäin pitkään suussa viipyvä jälkimaku. Rypäleitä on rusinoitu 4kk ja valmista viiniä kypsytetty Slavonian tammessa 4 vuotta, jonka jälkeen pullossa 12kk. Rypäleet tulevat Monte Olmin terassitarhalta.
Barolo Aleste Luciano Sandrone 2013
Nebbiolo
Barolo DOCG
Aleste jatkaa siitä mihin Cannubi jäi… Viinissä on selkeä tuoksu punaisista marjoista, joihin sekoittuu tyylikäs aavistus vaniljaa, sekä raikasta eukalyptusta. Viini on puhdas, intensiivinen ja konsentroitunut. Hedelmä, tanniinit, hapot sekä viinit pituus lupaavat viinille pitkää ikää. Optimaalinen juomaikä on vasta tulossa, mutta viinin harmoninen tasapaino tekee siitä nautittavan jo nyt. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa 500 litran tammitynnyreissä ja vielä pullossa 18 kk. Tuottajan mukaan viinin paras nauttimisikä on vuosina 2028-2048. Wine Spectator – 94 p
St. Stephan’s Crown Tokaji Aszú 5 Puttonyos
Tokaj, Unkari
Sokeria:Sugar: 130g/l
Kauniin kullankeltainen väri, hieman oranssiin vivahtava. Tuoksu voimakas ja hedelmäinen, kuivattua omenaa, päärynää ja trooppista hedelmää sekä kvitteniä. Maussa yhdistyy raikas makeus ja tyylikäs hapokkuus, tehden tästä viinistä ryhdikkään, monipuolisen ja nautittavan viinin monelle ruoalle sopivaksi. Makeaa aprikoosia ja sitrusmaisia piirteitä pitkässä sekä täyteläisessä jälkimaussa. Jäännössokeria 102 g/l.
Ruokasuositus: Juustojen ja jälkiruokien ehdoton kruunaaja.
Burmester Tawny Port
Portugal
Sokeria:Sugar: 94,4g/l
Hieman läpikuultava, kehittynyt, oranssinpunainen väri. Tuoksu puhdas ja kehittynyt, rusinoita, rypäleitä ja suklaata. Maku makea ja runsas, suklaata, rusinaista hedelmäisyyttä, sekahedelmiä, pitkä ja lämmin. Viiniä on kypsytetty tammessa 4 vuotta ennen pullotusta.
Ruokasuositus: Suklaiset jälkiruoat, juustot.
Lustau Manzanilla Papirusa Solera Reserva
Palomino Fino
Espanja
Sokeria:Sugar: 1g/l
Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä Solera-menetelmällä, viileässä, kosteassa ja suolaisessa Sanlúcar de Barramedan ilmanalassa. Tämä vaalean oljenkeltainen Manzanilla on tyylilleen uskollisen rutikuiva, merellisin sävyin aromatisoitunut, erittäin selkeä ja rapean maukas, jota raikas hapokkuus sävyttää. Loistava aperitiivi sekä lisäksi oivallisesti äyriäisten, ostereiden ja kalaruokien kera sopiva. Robert Parker – 92 points Decanter WWA 2021 – Platinum, 97 p
Lustau San Emilion
Pedro Ximenex
Espanja
Sokeria:Sugar: 470g/l
Kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä Solera-menetelmällä keskimäärin 12 vuoden ajan. Ebenpuun värinen, tuoksussa viikunaa ja rusinaa. Hyvin makea, pehmeä ja samettinen, erittäin pitkä jälkimaku.
Beerenauslese Exquisit
Weingut Hans Nittnaus, Burgenland, Itävalta
Sokeria:Sugar: 200 g/l
Väriltään kirkkaan oljenkeltainen. Trooppiset hedelmät ja puhdas persikka, muodostavat viinin miellyttävän, elegantin aromikokonaisuuden. Maultaan leveän makea jota miellyttävä hapokkuus tasapainottaa, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jälkimaku harmoninen ja pitkähkö, hedelmäisyys jatkuu intensiivisenä.
Ruokasuositus: Marja- ja hedelmäjälkiruoat, maistuu myös jäätelön kanssa.
Xavier Muscat Beaumes de Venise
Rhone, Ranska
Sokeria:Sugar: 100g/l
Kauniin vaalean kullankeltainen väri. Voimakkaan hedelmäinen ja kukkainen tuoksu. Maku sopivan makea, herkullisen raikas ja täyteläinen, jälkimaussa sitruunaa. Viini on erinomainen yhdistelmä jälkiruokapiiraiden ja hedelmäisten herkkujen kera.